14 miljard euro brengt prinses Laurentien in lastig parket

Author: Share:
© Foto: RVD - Martijn Beekman

In augustus 2023 besloot prinses Laurentien zich bezig te houden met de gedupeerden van de toeslagenaffaire. De stichting (Gelijk)waardig Herstel pluist uit hoeveel geld er aan de slachtoffers moet worden toegekend, zo lezen we in Story.

Helaas lijkt dit project ernstig uit de hand te lopen. Oorspronkelijk werd er een begroting van een half miljard euro voorzien, een serieus understatement zo blijkt want al snel groeide dit bedrag tot maar liefst 9 miljard uit. Door de “methode Laurentien” steeg dit bedrag al snel tot 14 miljard.

Dit exuberante bedrag deed klokkenluiders van het ministerie van Financiën naar buiten treden om de hebzucht van de organisatie aan het grote publiek kenbaar te maken. De klokkenluider deed dit door een interne nota naar de NOS te lekken.

Laurentien plaatste op de site van de organisatie dat ze het betreurt dat een anonieme ambtenaar van de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen van het ministerie van Financiën de onafhankelijke herstelaanpak van SGH in een kwaad daglicht probeert te zetten via de media.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz247.nl

Previous Article

Frans Bauer over de volgende fase in zijn leven

Next Article

Zoveel vraagt Jeroen van der Boom voor een optreden

You may also like