André Hazes blikt terug op zijn jeugd

Author: Share:
© Foto: SBS6

André Hazes deelt zijn naam met zijn vader en gaat ook hetzelfde pad op. Zowel muzikaal maar lange tijd ook met allerlei verslavingen. Nu hij die bladzijde wil omslaan blikt hij terug op zijn jeugd.

“Ja, ik kom nu eenmaal uit een onstabiele jeugd met een vader die heel veel dronk en dat had een grote invloed op ons gezin.”, vertelt André aan ‘Het Belang Van Limburg’. Samen met zijn zus moet hij elke dag op zijn tenen lopen en dat laat zijn sporen na. “Mijn zus is daar op een goeie manier mee omgegaan, maar ik ben op het foute pad terechtgekomen.”, gaat hij verder. Opgroeien met een verslaafde vader was allesbehalve makkelijk vertelt André. “Mijn vader kon op twee manieren thuiskomen: of vrolijk zingend, of enorm chagrijnig. Dat je nooit wist wat het zou worden, was beangstigend.” Denk ook niet dat er gezellig aan de eettafel gegeten werd of dat ze knus in de zetel zaten. “Wij hadden een grote huiskamer, maar daar zaten we nooit. Wij leefden in de bar van het huis, we aten aan de biljarttafel.” Zijn vader hield er ook een ander ritme op na. Hij leefde ’s nachts en bracht zijn dagen al slapend door. Pas in de late namiddag konden André en zijn zus zichzelf zijn. 

“Als we om kwart over drie thuiskwamen van school was hij net wakker, dus moesten we weer stil zijn omdat hij een kater had. Een uurtje later ging hij naar de kroeg en pas dan konden wij vrij bewegen”, biecht André op. En omdat André nu zelf vader is heeft hij het heft in eigen handen genomen. 

“Het grootste pluspunt is dat ik een familiepatroon heb doorbroken. Mijn vader was verslaafd, zijn vader ook en zijn grootvader ook. Bij deze André Hazes stopt het.”, klinkt het nog. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz247.nl

Previous Article

Primeur voor Bonnie St. Claire

Next Article

Evi Hanssen treurt nog altijd

You may also like