Daarom zien we Albert Verlinde niet meer als amusementsdeskundige op het scherm

Author: Share:
© Foto: VTM

Van 2001 tot 2016 was Albert Verlinde gedurende vijftien jaar de vaste amusementsdeskundige in het showbizzprogramma ‘RTL Boulevard’. Vanaf 2020 dook hij in een gelijkaardige rol op in het programma ‘Shownieuws’. Maar sinds de voorbije zomer horen we de humoristische, kritische of soms vileine visie van Albert op het dagelijkse entertainmentnieuws niet meer.

Speelt het feit dat zijn rol bij ‘Shownieuws’ meer ondergeschikt was dan in zijn glorietijden bij ‘RTL Boulevard’ hierin een rol? Aan Party verklapt hij het antwoord.

“Nee, ik had zelf niet het gevoel dat mijn rol bij ‘Shownieuws’ meer ondergeschikt was”, begint Albert zijn betoog. “ Het stoppen met ‘Shownieuws’ was voor mij puur vanwege het tijdstip. Die late uitzending om elf uur ’s avonds, je moet dan zo laat in de avond nog volledig aan staan en in zo’n liveshow je kop er volledig bijhouden”, vervolgt hij.

Eenmaal thuis in Amsterdam zat Albert vervolgens nog een hele tijd te stuiteren op de bank vanwege de felle lampen, de concentratie en de adrenaline van zo’n live-uitzending. “Ik ben iemand die echt wel die acht uurtjes slaap per nacht nodig heeft, dus dat nachtbraken was niks voor mij”, aldus Albert. “Het was een ritme van erg laat naar bed, onrustig slapen en de volgende dag toch weer vol gas gaan.

Ik heb bewondering voor iedereen die het doet, maar ik trok dat gewoon niet”, besluit de presentator en theaterproducent.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz247.nl

Previous Article

René van der Gijp: “Hij heeft nog niks bereikt”

Next Article

Jim Bakkum: “Tot nu toe is dat nog niet gelukt”

You may also like