Drugsinval op campus Gravin Eloise

Author: Share:
© Foto: Brunopress.nl

Wat is er aan de hand?

Gravin Eloise, de oudste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien, begon in 2020 met haar opleiding aan de hogere hotelschool Hotelschool The Hague in Amsterdam.

Net zoals alle eerstejaars verbleef de gravin verplicht intern op de campus tijdens haar eerste jaar. Het leven op de campus was qua luxe en comfort in niets te vergelijken met wat ze van huis uit gewend was: zo moest ze een kamer delen met een medestudent en de keuken zelfs met 23 andere studenten.

Ook wat orde en netheid betreft is de school geen lachertje: het moet spic en span zijn. Zelfs de lichtschakelaars en de douchetegels moeten stofvrij zijn.

Maar het meest opvallende zijn de drugsrazzia’s die meermaals per jaar plaatsvinden op de campus, inclusief drugshonden. Die zijn er vooral voor de vele buitenlandse studenten die denken dat Amsterdam het walhalla van de verdovende middelen is. Om aan die razzia’s te ontkomen zijn studenten behoorlijk inventief, zo vernam Story: “Wij hadden een WhatsApp-systeem waarmee we elkaar waarschuwden”, zo vertelt een student. “Als je tijd had kon je zo nog vlug wat verstoppen onder de losliggende plavuizen in de keuken. Als je te laat was, werd het uit het raam gegooid.

Die laatste optie leidde tot een befaamde anekdote op de hotelschool: “Een jaar voor dat Eloise kwam, is er een Japanse student geweest die aan kwam lopen bij het gebouw en zo’n team naar binnen zag gaan. Hij wist wat er aan de hand was, want het gebeurde al voor de derde keer dat jaar. Hij is toen een rondje om het gebouw geslopen en is drugs gaan oprapen die uit het raam waren gegooid. Dat verhaal is nog steeds legendarisch onder eerstejaars.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz247.nl

Previous Article

Lotte van Zijl in ‘Special Forces Vips’

Next Article

Danny Bogers in  ‘Special Forces Vips’

You may also like