Frans Bauer: “Zo wordt het verborgen gehouden”

Author: Share:
© Foto: Showbizz247.nl

Dit najaar verschijnt Frans Bauer weer met een nieuw programma op het kleine scherm. In ‘Frans Bauer – Een leven zonder letters’ portretteert hij twaalf landgenoten met laaggeletterdheid. Een actueel thema, aangezien onderzoek heeft aangetoond dat er in Nederland nog steeds zo’n 2,5 miljoen mensen van 16 jaar of ouder moeite zouden hebben met lezen, schrijven en/of rekenen.

Dat er in een ontwikkeld land als Nederland nog steeds zoveel mensen met laaggeletterdheid zijn, is volgens Frans deels te wijten aan dat er nog steeds een taboe op rust. Maar anderzijds ook aan het feit dat mensen veel smoesjes en trucjes ontwikkeld hebben om hun laaggeletterdheid in het dagelijkse leven te verbergen. Dat zegt hij in Party.

Hij haalt daarvoor het verhaal aan van een man die hij portretteert in het programma. “Die man is truckchauffeur geweest”, zegt Frans. “Om de bestemmingen op de navigatie in te voeren, zei hij bij het uitladen van de spullen tegen mensen dat hij zijn bril was vergeten en daarom hulp nodig had bij het intoetsen van het volgende adres. Van die alledaagse dingen, daar loop je als je laaggeletterd bent tegenaan”, besluit de zanger.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz247.nl

Previous Article

Martien Meiland zoekt elke dag naar nieuwe woning

Next Article

Boer Riks Zomer uit ‘Boer zoekt Vrouw’ draagt enorm verdriet met zich mee

You may also like