Henny Huisman: “Ik dacht dat we het allemaal gehad hadden”

Author: Share:
© Foto: Showbizz247.nl

Het is bijna carnaval en dan kan je het zo zot niet bedenken. Zelfs zo zot dat Henny Huisman nu een echte carnavalsplaat heeft uitgebracht. Zelf is hij laaiend enthousiast.

Ik ben ervoor benaderd om ‘Met Z’n Allen’ in een ander jasje te gieten. Een feestjasje, welteverstaan. Dat malle liedje leidt al veertig jaar een eigen leven. We hebben het destijds gemaakt  als eindtune voor de ‘Mini Playbackshow’. We hadden helemaal geen airplay op de radio nodig, omdat het lied gewoon in ons eigen programma zat”, zegt Henny in Party.

Het lied werd veelvuldig meegezongen en er verschenen tientallen versies van het nummer. Zo was er onder andere een skihut-versie, maar ook een Sinterklaasuitvoering.

“Ik dacht werkelijk dat we alles wel zo’n beetje gehad hadden. En toen kwam het verzoek binenn van de groep Veul Gère om een carnavalsversie op te nemen. Ze hadden al een hele tekst klaarliggen, compleet met ‘opa Henny trakteert’. We zingen niet ‘Met Z’n Allen’ maar ‘Carnavallen’. Recent hebben we twee keer opgetreden in het poppodium 013 in Tilburg. In een uur tijd was het twee keer uitverkocht. Zoals dat daar leeft, dat is ongekend.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz247.nl

Previous Article

Hier kijkt Albert Verlinde naar uit

Next Article

Gerard Cox: “Ik ben veel selectiever nu”

You may also like