“Jeroen van Koningsbrugge is een zakenvuller”

Author: Share:
© Foto: Elvin Boer

Als lid van ‘De Lama’s’ is Jeroen van Koningsbrugge altijd populair geweest. En ook als presentator is hij een graag geziene man. Maar niet iedereen is fan van Jeroen, vraag dat maar aan tv-regisseur Bert van der Veer.

Voor Bert is er één man die de koploper is onder de cabaretiers om naast een carrière in het theater ook een carrière op televisie uit te bouwen en dat is Jack Spijkerman.

Zo zijn er volgens Bert heel wat andere komedianten die zijn voorbeeld hebben gevolgd. “Ruben Nicolai was de spekkoper. Hij ontwikkelde zich tot een heuse presentator. Anderen werden jurylid of deelnemer.”

Over Ruben is de tv-regisseur nog positief, maar er zijn ook enkele comedians waar hij minder positief over is. Één van hen is Rubens Lama-collega Jeroen van Koningsbrugge.

“Knapen als Leo Alkemade en Ruben van der Meer hoefden hoogstens te kijken alsof ze leuk waren. Schril contrast met hun Vlaamse collega’s in ‘De Slimste’ die echt hun best deden met iets gevats of anekdotisch te komen. En dan is er nog Jeroen van Koningsbrugge. De allerergste zakenvuller zonder echt leuk te zijn.

Dat is een behoorlijk pittige mening die Bert erop na houdt, maar daarvoor heeft hij een goede reden. “Ik nam mij voor hem eens een tijdje te volgen nadat hij in achtereenvolgens DNA Stars en ‘Ik Hou Van Holland’ opdook. Toen ik hem hoorde zeggen: ‘Ik liet een wind, daarom keek ik zo raar’, was ik al klaar met deze gemakzuchtige lolbroek. Dan nog altijd liever Gerard Joling.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz247.nl

Previous Article

KRO-NCRV bevestigt tweede seizoen van fictieserie Arcadia

Next Article

Johnny de Mol is het beu

You may also like