Verzet Amalia zich tegen het koningschap?

Author: Share:
© Foto: RVD - Martijn Beekman

Afgelopen mei beleefde kroonprinses Amalia een bijzonder moment toen ze samen met haar oma prinses Beatrix het Koninklijk Huis der Nederlanden mocht vertegenwoordigen op de officiële receptie ter gelegenheid van de kroning van koning Charles III op Buckingham Palace. Naar eigen zeggen beleefden grootmoeder en kleindochter er samen ontzettend plezier en hebben ze enorm gelachen.

Het was dan ook een ideale gelegenheid voor de oud-vorstin om haar kleindochter ‘spelenderwijs’ te leren hoe ze haar weerstand tegenover het aanstaande koningschap kan overwinnen en hoe ze dus kan accepteren dat dat nu eenmaal haar toekomst is. Wan een zekere weerstand is volgens Party wel degelijk nog aanwezig bij de jonge Amalia.

Om die stelling te onderbouwen verwijst het weekblad naar een passage uit de biografie ‘Amalia’ van Claudia de Breij. Daarin vertelde de Prinses van Oranje dat mocht Willem-Alexander om een of andere reden moeten afhaken voor het koningschap, ze aan haar moeder Máxima zou vragen om de rol van staatshoofd eerst nog een paar jaar op zich te nemen: “Maar ik heb vooral tegen mijn vader gezegd: ‘Blijf jij maar gewoon lekker gezond eten en veel sporten”, aldus Amalia.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz247.nl

Previous Article

Jan Smit: “Mijn vrouw heeft mijn ogen geopend”

Next Article

Henny Huisman: “Je kan ver gaan bij mij”

You may also like