André Hazes wilde ermee stoppen

Author: Share:
© Liefde voor Muziek - de Reünie: geen covers van elkaars hits maar betekenisvolle nummers voor veerkrachtige jongeren - vrijdag 13 november om 20u40 bij VTM. Op de foto: André Hazes

André Hazes heeft er een ware periode opzitten. De zanger ging door een diep dal en geeft toe dat het niet meer hoefde voor hem. “Op een dag bleef ik doordrinken en nam ik alle drugs die ik kon vinden, omdat ik wilde dat mijn hart zou stoppen.”

Zijn verslaving zorgde ervoor dat hij zo diep zat dat hij geen uitweg maar zag. “De dag erna werd ik wakker en dacht ik: ‘Ik leef toch nog.’ Toen ben ik gaan bellen: ‘Ik moet naar de kliniek.’ Dat was het keerpunt.”, biecht de zanger op aan ‘Het Belang van Limburg’. Nu is hij al twee jaar clean en schreef de demonen van zich af in zijn nieuw album ‘Op Mijn Lijf geschreven’. Een van de belangrijkste zaken die hij moest leren was alleen zijn. En om dit te leren ging hij wel heel ver. “Ik ben in die periode veertien keer naar Amerika gevlogen, helemaal in mijn eentje, om mezelf te leren alleen zijn.”, gaat André Hazes verder. Daar hield hij een vast stramien aan. Vroeg opstaan om door de stad te wandelen en in de namiddag trok hij zich terug. “Om vier uur ’s middags ging ik in mijn eentje op mijn hotelkamer zitten. Dat is normaal het uur waarop je aan de bar gaat hangen, maar dat patroon wilde ik doorbreken. En het is me gelukt.”

De jaren voor zijn ontwenning heeft hij regelrecht roofbouw gepleegd op zijn lichaam. Nu lijkt hij zijn demonen bedwongen te hebben en voelt hij zich fitter dan ooit. Vandaar ook deze titel voor zijn nieuw album. “Een betere titel kon ik niet bedenken voor dit album, dit dekt volledig de lading.”, besluit hij. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz247.nl

Previous Article

Frans Duijts: “Er komt wel eens haastwerk bij kijken”

Next Article

Albert Verlinde: “Ik zou het fijn vinden mochten die mensen ook komen”

You may also like