Derk Bolt aan de kant gezet

Author: Share:
© Foto: Stijn Ghijsen

Derk Bolt neemt na dertig jaar afscheid van het populaire tv-programma Spoorloos, zo staat in Party te lezen. KRO-NCRV is niet bereid het contract van de presentator te verlengen.

Vermoedelijk hebben de onthullingen van onderzoeksjournalist Keer van der Spek, twee jaar geleden Derk de das omgedaan. Daaruit bleek namelijk dat het in minimaal twee van de herenigingen in het programma hopeloos mis is gegaan.

Het programma gebruikt namelijk pas sinds 2019 DNA-testen, hierdoor kon het in het verleden voorvallen dat in zeker twee gevallen adoptiekinderen aan de verkeerde ouders werden gelinkt. Derk zelf geeft aan hier persoonlijk niets aan te kunnen doen.

Uiteraard is de presentator teleurgesteld dat zijn contract niet verlengd werd. “Het is niet zo dat ik met pensioen wilde, ziek, zwak, dood of misselijk was. Ik was graag ook in een aangescherpte ‘Spoorloos’-formule doorgegaan. Maar als KRO-NCRV vindt dat er een ander pad bewandeld moet worden, dan moet je je daar op een gegeven moment toch gewoon bij neerleggen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz247.nl

Previous Article

Gordon voelt zich in de steek gelaten

Next Article

Tineke Schouten: “Dan is het wel eens slikken”

You may also like