Het grote verdriet van koningin Máxima

Author: Share:
© RVD - Koning Willem-Alexander

Op 30 april was het tien jaar geleden dat koningin Beatrix abdiceerde en haar oudste zoon Willem-Alexander haar opvolgde als Koning der Nederlanden. Sindsdien mag zijn eega Máxima zich dus ook koningin noemen. In hun tien jaar op de troon kende het koningspaar hoge toppen, maar ook diepe dalen.

Het eerste dieptepunt kwam er ruim drie maanden na de inhuldiging met het overlijden van prins Friso, de jongere broer van de koning. Hij overleed aan de gevolgen van een ski-ongeluk zo’n anderhalf jaar eerder. In 2017 moest de koningin afscheid nemen van haar eigen vader, nadat die na een jarenlange ziekte op 89-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van non hodgkin kanker.

Maar het meest verdrietige was misschien wel het overlijden van haar dertien jaar jongere zus Inés. Zij kampte al jaren met psychische problemen en maakte zelf een einde aan haar leven. In een tv-interview met Matthijs van Nieuwkerk waaruit Party citeert, zei Máxima hierover het volgende: “We wisten acht à negen jaar voor haar overlijden dat het niet goed met haar ging. Toch bleef het praten hierover een beetje in de taboesfeer hangen”, vertelde de koningin. “Ik verwijt mezelf niets, want ik heb veel gedaan, maar we hadden nog meer kunnen doen. Er is veel te doen bij jonger mensen. We moeten preventief kunnen werken.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz247.nl

Previous Article

Familie geeft update over gezondheid Rob de Nijs

Next Article

Vlammende ruzie tussen boerin Bertie en ‘haar’ Rosita

You may also like