Hier doet Gerard Cox niet aan mee

Author: Share:
© Showbizz247.nl

“Ik heb er een bloedhekel aan”

Met zijn meer dan 80 lentes kan je zanger en acteur Gerard Cox bezwaarlijk een jonge knaap noemen. Iets waar hij helemaal geen moeite mee heeft.

Het voordeel van zo’n gezegende leeftijd is dat hij het zich kan permitteren om wat wijze raad van een oude grijze man te delen met de jeugd.

Iets wat hij dan ook graag doet in Party. In het magazine heeft hij namelijk een niet mis te verstane waarschuwing voor jonge mensen.

“Sociaal gezien is de samenleving een ramp aan het worden”, stelt hij. “Er is bijna nergens meer een levend iemand aanwezig.” Daarmee verwijst Cox naar het feit dat de jeugd (en mensen in het algemeen) steeds meer via de smartphone leeft. Ook met de taalverloedering die al dat appverkeer met zich meebrengt vindt hij vreselijk: “Ik hoorde van de week dat wanneer de jeugd het over eb en vloed heeft, het woordje ‘eb’ door hen word gespeld als ‘app’. Ik vind dat in en in triest.”

Gerard weigert dan ook halsstarrig mee te doen met die digitale middelen. E-mailen en whatsappen gaat dan ook volledig aan hem voorbij. Thuis heeft hij ook nog steeds geen computer stelt hij. Al geeft hij wel toe dat de mensen die hem omringen natuurlijk wel allemaal over de nodige digitale middelen beschikken en dat hij er, via hen, af en toe ook weleens gebruik van maakt indien nodig.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz247.nl

Previous Article

Broer Gordon trekt huwelijk in twijfel: “Aandachtsgeil”

Next Article

Door de ogen van de Koning: podcast over tien jaar Koningschap

You may also like