Door de ogen van de Koning: podcast over tien jaar Koningschap

Author: Share:
© Foto: RVD - Mischa Schoemaker

Ter gelegenheid van zijn tienjarig Koningschap spreekt koning Willem-Alexander in tien podcastafleveringen met voormalig radiomaker Edwin Evers. In de podcast ‘Door de ogen van de Koning’ blikt de koning met Edwin Evers in elke aflevering terug op een jaar, te beginnen bij 2013 en eindigend bij 2022 en de eerste maanden van 2023. In de laatste aflevering kijken de Koning en Evers ook vooruit.

De gesprekken gaan over de werkzaamheden als staatshoofd sinds de Koning op 30 april 2013 werd ingehuldigd. De opnames vonden in januari en februari van dit jaar plaats in de werkkamer van de Koning op Paleis Huis ten Bosch. De podcast verschijnt vanaf donderdagochtend 6 april tot en met 25 mei wekelijks om circa 7.00 uur op alle openbare podcastapps, zoals Spotify, Apple Podcast en Podimo. De eerste keer worden drie afleveringen gelanceerd.

De Koning zegt in de podcast: “Ik heb met heel veel plezier meegewerkt aan deze podcast. Juist door de kans van reflectie heb ik nog meer zin om de volgende tien jaar vol goede moed en veel energie in te gaan. Het is zo snel gegaan en zo mooi geweest om Nederland te mogen dienen vanuit het koningschap dat ik me echt verheug op de komende tien jaar. Die mogen wat mij betreft best wel wat langzamer gaan.”

De podcast is in opdracht van de Rijksvoorlichtingsdienst geproduceerd door Tonny Media, dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van podcasts. Edwin Evers was radio-dj en maakte van 1998 tot en met 2018 Evers Staat Op, eerst voor Radio 3FM en later voor Radio 538. Als lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) was de Koning, toen nog Prins van Oranje, enkele keren te gast in de radio-uitzendingen die Evers maakte tijdens Olympische Spelen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz247.nl

Previous Article

Hier doet Gerard Cox niet aan mee

Next Article

De Bevers Live te zien in Ahoy Rotterdam

You may also like