Koningin Máxima recycleert

Author: Share:
© RVD - Koning Willem-Alexander

Ze verkwist haar geld niet

Bij de opening van de Week van het Geld regende het recent kritiek aan het adres van koningin Máxima. Zo zou de koningin, gelet op haar bevoorrechte positie, volgens vele niet de meest geschikte ambassadeur is voor een actie die anderen wil leren hoe ze bewuster met hun geld kunnen omgaan.

Kritiek die deels terecht is natuurlijk en daar is de koningin zich wel degelijk van bewust. Zo koos ze ervoor om haar outfit af te stemmen op het evenement in kwestie. Hoewel ze een jurk droeg van Victoria Beckham, doorgaans niet zo budgetvriendelijk voor de modale portefeuille, droeg ze diezelfde jurk wel al verschillende keren eerder in het openbaar, waardoor de cost per wear omlaag gaat.

Op die manier zet Máxima een trend verder die ze sinds corona is begonnen.

“Voordat de coronacrisis uitbrak zagen we veel meer nieuwe outfits in Máxima’s kleerkast”, citeert Weekend Josine Droogendijk, Máxima-modekenner bij uitstek. “Sindsdien doet ze het stukken zuiniger aan en kiest ze veel minder voor couture en veel vaker voor betaalbare merken als Zara.”

Ook kocht Máxima volgens Droogendijk dit jaar nog maar 17 nieuwe outfits. Een relatief bescheiden aantal naar koninklijke normen. Nog een reden voor de meer bescheiden koninklijke garderobe ziet de modekenner in het feit dat sinds corona de agenda van het koningshuis is veranderd. Voorheen gebeurden bijna alle koninklijke bezoeken op uitnodiging. Voor die gelegenheden kleedde Máxima  zich dan ook als een koningin: met hoed én juwelen. Maar nu de koningin steeds meer werkbezoeken aflegt waarbij ze zich wil laten informeren over wat zich afspeelt in de maatschappij heeft ze minder opvallende outfits die de aandacht naar zich toetrekken nodig, waardoor ze dus ook minder koopt en meer outfits recycleert.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz247.nl

Previous Article

Nick, Simon en Kees reizen af naar Engeland voor documentaire over The Beatles

Next Article

Dit is essentieel in een relatie volgens Kelly Pfaff

You may also like