Waarom heeft prinses Amalia plots 1,5 miljoen euro nodig?

Author: Share:
© Foto: Gemmy Woud-Binnendijk /RVD

Onlangs nog oogstte prinses Amalia veel sympathie door afstand de doen van haar jaarlijkse toeslag van 1,8 miljoen euro. Recent heeft de prinses echter aan premier Rutte laten weten dat ze vanaf volgend jaar toch 1,5 miljoen euro van dit bedrag op haar rekening wil zien om zo haar woon- en werkverblijf te bekostigen.

Een uitspraak die royalty-deskundige Rick Evers in het haar doet krabben, zo kunnen we afleiden uit een artikel in Party. “Amalia hoeft geen woon- en werkverblijf te kopen, zegt artikel 4.4 Wet Financieel Statuut Koninklijk Huis, als vermoedelijke opvolger van de koning”, gaat hij van start. “Amalia kan ten laste van het Rijk een woonverblijf tot gebruik ter beschikking worden gesteld.” Dit verblijf weigeren zou dus erg onlogisch zijn.

Vermoedelijk zal de prinses dit paleis dus toch aanvaarden en zal ze daar gratis gaan wonen. Geruchten doen dan ook de ronde dat de prinses aanspraak wil maken op haar jaarlijkse toeslag om zo elders een eigen stekje te kunnen kopen. Hoofdkandidaat blijkt het Spaanse Madrid te zijn waar de prinses het afgelopen jaar een leuke tijd heeft beleefd.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz247.nl

Previous Article

Dit hoopt André van Duin dat de toekomst mag brengen

Next Article

Simon Keizer verrast

You may also like