Corry Konings: “Dat was ons laatste contact”

Author: Share:
© Foto: Peter De Smedt

Een tijdje geleden schreven we nog dat het de laatste tijd wel erg stil was rond Vader Abraham. Enkele dagen geleden moesten we dan ook jammer genoeg vernemen dat Pierre Kartner, alias vader Abraham was overleden.

Corry Konings schrok heel erg van het nieuws. Zij kende Pierre heel goed. “Muziekproducent Ries Brouwers ging met een cassettebandje van mij naar Pierre thuis, en op basis daarvan mocht ik een keer langskomen. We hebben toen muziek gemaakt en gezongen. Ik was heel verlegen. Ik keek enorm tegen die man op, dat heb ik altijd wel gehad bij hem”, zegt ze in Party.

Corry was oorspronkelijk kapster en kreeg zo de kans om het haar te doen van Pierres vrouw Annie. Niet veel later werd ze zangeres bij de band De Rekels en kende de carrière van Konings een mooie start.

“Pierre heeft geweldige liedjes geschreven voor Conny en De Rekels. Toen hij 86 werd, heb ik hem een appje gestuurd en gefeliciteerd met zijn 68e. Een typefoutje, maar hij belde toen terug dat hij het zo grappig vond.”

Maar nu is Vader Abraham dus niet meer en werd hij kort na zijn verjaardag ziek. “Dat telefoontje was ons laatste contact. Hij was een fantastische liedjesschrijver en als mens een heel fijn persoon. Pierre was gevoelig, emotioneel maar bovenal een heerlijk mens.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz247.nl

Previous Article

Goldband op Werchter Boutique 2023

Next Article

Leontine Borsato: “Alleen dan komen er mooie dingen op je pad”

You may also like