Dit is de slechtste Songfestivaldeelnemer volgens Erica Meiland

Author: Share:
© Copyright: Play4

Martien en Erica Meiland en hun gezin maken er geen geheim van dat ze grote fans zijn van het Eurovisiesongfestival. In hun scheurkalender ‘2023 met De Meilandjes’ gaven ze dan ook een inkijk wie ze de beste en slechtste Nederlandse deelnemer vonden.

Als favoriet gaat Erica, samen met dochter Montana en schoonzoon Leroy voor Anouk en Duncan Laurence. De slechtste deelnemer vonden zij dan weer Sieneke. Wanneer Weekend Erica vraagt naar een onderbouwing voor Sieneke als slechtste Eurovisiesongfestivaldeelnemer, antwoordt ze: “Dat was toch vreselijk, tralalie, tralala, je moet je doodschamen.”

Hoe dan ook zorgde de uiteindelijke overwinning van Sieneke tijdens het Nationaal Songfestival van 2010 voor een van de meest memorabele tv-momenten uit de Nederlandse geschiedenis. Nadat zowel het juryoordeel als de publieksstemmen niet doorslaggevend bleken te zijn, werd de zangeres door wijlen Pierre Kartner, de schrijver van het Songfestivalnummer van dat jaar ‘Ik ben verliefd (sha-la-lie)’ aangewezen als winnares. Ze mocht vervolgens Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Oslo, maar wist de finale niet te halen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz247.nl

Previous Article

Tekstschrijver André Hazes: “Ik ga ervan uit dat het overwaait”

Next Article

Maxime Meiland: “Hij liet mama barsten”

You may also like