Maxime Meiland: “Hij liet mama barsten”

Author: Share:
© Copyright: Play4

Nadat hij uit de kast kwam als homoseksueel besloot tv-figuur Martien Meiland zijn gezin te verlaten om zijn geluk te gaan beproeven in de Amsterdamse gayscene. Haar woelige jeugd wijt jongste dochter Maxime dan ook aan het plotse vertrek van haar vader. Ook al verwijt ze hem dat niet, benadrukt ze in Party. “Het enige wat ik hem verwijt is dat hij mama liet barsten”, klinkt het.

Toen Martien uiteindelijk weer terugkeerde naar zijn gezin ontving Maxime hem in eerste instantie dan ook niet met open armen. “Ik dacht: lekker makkelijk wat jij doet. Laat ons eerst in de steek, heeft het gezien in Amsterdam, komt weer leuk bij ons terug en doet alsof er niets aan de hand is.” Gedrag waar Maxime erg boos van werd. Er vielen dan ook harde woorden: “Ik zei: ‘ Wat moet ik nou met jou? Ik heb helemaal geen zin meer in jou!”

Woorden die Martien zo overstuur maakte dat hij voor het eerst letterlijk zei van zijn dochter te houden. Sindsdien zit het weer goed tussen vader en dochter, al blijft Maxime met enige verlatingsangst kampen. “Het idee dat-ie zomaar wéér weg kan gaan zit altijd in ons achterhoofd. Die angst zwakt wel af naarmate hij meer achter de geraniums kruipt, maar het gevoel gaat nooit helemaal weg”, besluit ze eerlijk.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz247.nl

Previous Article

Dit is de slechtste Songfestivaldeelnemer volgens Erica Meiland

Next Article

Daar let volkszanger John de Bever wel voor op

You may also like