Dit is hét grote voorbeeld van prinses Amalia

Author: Share:
© Foto: RVD - Martijn Beekman

2023 is zonder twijfel een bijzonder jaar voor de Oranjes. Niet alleen vierde koning Willem-Alexander op 30 april de tiende verjaardag van zijn koningschap, maar op 7 december mag zijn oudste dochter en troonopvolgster Amalia bij leven en welzijn ook twintig kaarsjes uitblazen. Sinds ze bijna twee jaar geleden meerderjarig werd vervult onze kroonprinses steeds vaker al eens een officiële taak.

Zo ook toen ze op 5 mei het Huis van Oranje vertegenwoordigde tijdens de receptie ter gelegenheid van de kroning van koning Charles III op Buckingham Palace. Het was bovendien de eerste keer dat de Prinses van Oranje een officiële reis maakte zónder haar ouders. Gelukkig kon Amalia hierbij rekenen op de steun en het gezelschap van haar grote voorbeeld. En dat is niemand minder dan haar oma, prinses Beatrix.

Nog meer dan haar vader neemt Amalia haar oma, die ze omschrijft als een erg sterke, maar ook heel hartelijke en lieve vrouw als rolmodel. Hun reisje naar Engeland was voor haar dan ook erg bijzonder: “De receptie op Buckingham Palace was voor mij vooral erg bijzonder omdat het het eerste officiële bezoek was dat ik alleen met mijn grootmoeder deed. We hebben ontzettend plezier gehad en enorm gelachen”, citeert Party een terugblikkende kroonprinses.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz247.nl

Previous Article

De Borsato’s verhuizen

Next Article

De Amsterdamse Zomer keert terug

You may also like