Matthijs van Nieuwkerk onder vuur: “Hij is een tiran op de werkvloer”

Author: Share:
© Foto: VTM

Een anonieme medewerker van een NPO-programma klapte voorbije weken uit de biecht. Zij had het in haar beklag over een presentator en grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Over wie het exact ging, dat vertelde de medewerker er niet bij.

Maar roddelkoningin Yvonne Coldeweijer denkt wel een idee te hebben over wie het gaat en dat is ‘De Wereld Draait Door’ presentator Matthijs van Nieuwkerk. Het gedrag van de presentator zou als ‘Monsterlijk’ worden omschreven.

“Iedereen liep op zijn tenen en was overgeleverd aan de grillen van de presentator, die zich af en toe monsterlijk gedroeg. Dat moest je gewoon slikken. De sfeer was gespannen en iedereen was bang om uit gekafferd te worden om minuscule dingen”, schrijft Party de getuigenis neer.

De anonieme beschuldigingen werden veelvuldig overal besproken en er werd nagedacht over de mogelijke presentator die het zouden kunnen zijn. Want niet alleen de naam van Matthijs valt regelmatig, ook die van Paul de Leeuw kwam naar boven.

“Maar dat gedrag is in ieder geval niet grensoverschrijdend. Je bent gewoon een hufter als je zo doet”, zegt Bram Moszkowicz. Voor Tooske Ragas is het dan wel weer een kwestie van machtsmisbruik. “Als zo’n presentator nooit hoort van ‘Joh, zou je dat misschien op een andere manier kunnen communiceren, dan leert hij het niet.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz247.nl

Previous Article

Liefdesleven van André Hazes in scène gezet?

Next Article

Wendy van Dijk: “Ze willen niet meer met mij op de foto”

You may also like