Prinses Laurentien: “Het leek wel alsof ik opnieuw werd geboren”

Author: Share:
© Foto: RVD - Martijn Beekman

Sinds ze op 17 mei 2001 trouwde met prins Constantijn, de zoon van oud-koningin Beatrix en broer van koning Willem-Alexander kennen we haar als: ‘Hare Koninklijke Hoogheid Laurentien, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, mevrouw Van Amsberg-Brinkhorst’. Ondanks die indrukwekkend klinkende titel werd prinses Laurentien net geen 35 jaar eerder geboren in een gewoon burgergezin als Petra Laurentien Brinkhorst.

Aan Party vertelde de prinses hoe het was om, nadat ze verliefd werd op prins Constantijn en met hem trouwde, ineens prinses te worden en hoe dit haar leven compleet veranderde.

“Het leek wel alsof ik op dat moment opnieuw geboren werd”, aldus de prinses. Ze moest dan ook enorm wennen aan zo’n grote verandering in haar leven. “Dat dan de wereld ineens een label op je plakt doet veel met je”, meent ze. “Je denkt: wacht eens even dat ben ik helemaal niet!”

In die reactie speelt evenwel Laurentiens opvoeding ook een grote rol. Ze werd in haar jeugd namelijk opgevoed volgens het principe: je krijgt wat je verdient, zo vertelt ze.

“Ik dacht: hoezo verdien ik het de titel van prinses?” Mede daardoor voelde ze de noodzaak om vanaf dat moment keihard te gaan werken. Zo groeide ze langzaamaan in haar rol van prinses. “Maar ik heb er jaren over gedaan voordat dat comfortabel voelde” verzekert ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz247.nl

Previous Article

Met deze bekende zanger had Goedele Liekens een relatie

Next Article

Hier heeft Jan Biggel spijt van: “Sorry!”

You may also like